Haalt Wout van Aert dan toch de Giro? 'Nog steeds een serieuze optie'

In een ideaal scenario zien we Wout van Aert op 4 mei aan de start van de Giro d'Italia in Turijn verschijnen.

trainingscamp Team Visma | Lease a Bike

Wout van Aert ligt momenteel in de lappenmand met een gebroken sleutelbeen, meerdere gebroken ribben, een gebroken borstbeen en veel schaafwonden. Hij onderging al met succes en operatie en zet zijn revalidatie intussen thuis voort.

Naar omstandigheden goed

Van Aert moet logischerwijs een streep trekken door zijn klassieke voorjaar trekken en ook de Giro d'Italia lijkt hij niet te kunnen halen. Die gaat immers over een maand al van start en zelfs als Van Aert fit zou zijn om tegen dan weer te koersen, zal hij ver van zijn topvorm verwijderd zijn.

Volgens de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws stelt Van Aert het naar omstandigheden goed en het herstel verloopt voorspoedig. "De grootste pijn van zijn gebroken ribben, sleutelbeen en borstbeen is gaan liggen. De meeste hinder ondervindt hij nog van de brand- en schaafwonden omdat hij aan 80 km/u over het asfalt is geschuurd."

Giro?

Omdat de revalidatie sneller zou kunnen beginnen dan gedacht, sluit Visma - Lease a Bike een Giro-deelname niet uit. "Volgens onze info is de Ronde van Italië (4 mei - 26 mei) nog steeds een serieuze optie."

"Een vereiste is wel dat de breuken goed blijven helen, de revalidatie verder spoedig verloopt en hij een minimum aan training kan afwerken. In zijn oorspronkelijk programma zou Van Aert na Parijs-Roubaix en/of Amstel Gold Race kort rust nemen en zonder hoogtestage toewerken naar de Giro."

Tour 2021

Dat Van Aert niet in zijn beste vorm aan de start zou verschijnen, hoeft overigens geen belet te zijn om te presteren. In de Tour van 2021 kwam hij ook niet in topvorm aan de start en in de eerste week moest hij telkens zijn meerdere erkenen in een rivaal.

Halfweg de Tour kwam Van Aert er door en hij won uiteindelijk nog drie etappes: de rit naar de Mont Ventoux, een individuele tijdrit én de koninklijke sprint op de Champs-Elysées.

Nieuws
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2024