23-jarige Paul Lapeira verrast met zege in tweede rit Ronde van het Baskenland

Paul Lapeira heeft de tweede etappe in de Ronde van het Baskenland op zijn naam geschreven. Primoz Roglic behoudt zijn leiderstrui.

Itzulia Basque Country - stage 2

Daags na de openingstijdrit stond een geaccidenteerde etappe van Irun naar Kanbo op het programma. De renners moesten maar één gecategoriseerde klim overwinnen, maar van start tot finish liep het geen meter vlak.

Sprint met uitgedund peloton

Vijf avonturiers hadden vandaag zin in een dagje in de vroege vlucht: Alexis Vuillermoz, Ivan Cobo, Jetse Bol en de Baskische broers Enekoitz en Xabier Azparren. Cobo haakte op 90 kilometer van de streep af. De vroege vlucht reed maximaal 3'40" voor het peloton uit.

Op 13 kilometer van de streep was hun avontuur voorbij, waarna het uitgedunde peloton zich opmaakte voor een massasprint. Isaac Del Torro pakte de volle buit in de tussensprint. Het 20-jarig Mexicaans supertalent klopte Juan Ayuso en Remco Evenepoel.

Op de laatste klim, op twee kilometer van de finish, dunde het peloton nog wat meer uit. Paul Lapeira bolde als eerste over de streep. Hij klopte Samuele Battistella en Louis Vervaeke. De 23-jarige Fransman boekt zijn derde profzege en zijn derde overwinning in amper twee weken.

Beelden

Uitslag

Results powered by FirstCycling.com

Etappe voor klimmers

Morgen mogen de klimmers aan de bak. De derde etappe is 190 kilometer lang en telt drie klimmetjes van derde categorie en twee beklimmingen van tweede categorie. De laatste 20 kilometer loopt over vlakke wegen.

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2024