Trainingsmakker Jordi Meeus: 'Van der Poel is veel professioneler dan men denkt'

Op het podium in Gent-Wevelgem was duidelijk te zien dat Mathieu van der Poel en Jordi Meeus het goed met elkaar kunnen vinden.

Gent-Wevelgem 2024

Mathieu van der Poel is één van de populairste renners op deze aardbol en ook in het peloton is hij erg geliefd. De wereldkampioen heeft veel vrienden, slaat regelmatig een praatje tijdens de koers en trainen doet hij zelden alleen.

Zo ging hij afgelopen winter aan de Spaanse kust op pad met onder meer Remco Evenepoel en Thibau Nys. Ook met Jordi Meeus traint hij graag. Dat de wereldkampioen en de 25-jarige sprinter van BORA-hansgrohe zo goed overeenkomen, zagen we ook na de finish in Gent-Wevelgem.

Van der Poel maakte op het podium een buiging voor de Belg, Meeus wreef met zijn hand over het verdwenen nekmatje van de Nederlander en halve Belg. "Ik heb Mathieu via Jasper Philipsen leren kennen", zegt Meeus in een interview met Het Nieuwsblad.

Zwanzen

"Voor koersen zaten we met ons drieën soms wat te zwanzen en zo leerde ik dat Mathieu en ik eenzelfde voorliefde voor een bepaald soort humor delen."

"We zijn beide types die het leven niet al te serieus nemen. Vandaar dat we gretig grappige quotes uitwisselden uit tv-series als ‘Het Eiland’ en films als ‘The Hangover’ en ‘The Wolf of Wall Street’."

Trainen met Van der Poel is voor een 'gewone' coureur als Meeus niet altijd even gemakkelijk. "De vermogens die hij dan trapt, zijn ronduit indrukwekkend. Hij kan ook een kwartier lang 30-30’s (30 seconden voluit, 30 seconden rust) volhouden, waar wij na acht minuten de pijp aan Maarten geven. Zijn herstelvermogen is werkelijk fenomenaal."

Nooit klagen

En toch is het plezant trainen met de wereldkampioen. "Hij is absoluut geen bluffer die altijd een half wieltje voor je uit fietst. Mathieu is een positief type dat nooit klaagt."

"De buitenwereld denkt ook vaak dat hij louter doet wat hij wil. Fout. Hij is veel professioneler dan men denkt. Als hij vijf uur moet trainen, tikt hij vaker op 5,5 of 6 uur af dan op de gevraagde duur."

Achtergrond
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2024