📸 Opmerkelijk: Israel-Premier Tech verkent Parijs-Roubaix met gravelfietsen

Het lijkt erop dat de renners van de Israëlische ploeg zondag vrij comfortabeler over de kasseien zullen fietsen.

Een week na de Ronde van Vlaanderen volgt traditioneel Parijs-Roubaix. De voorbije dagen trokken heel wat teams op verkenning in de Hel van het Noorden om de benen en het materiaal al een beetje te laten wennen aan de gevreesde kasseistroken.

Banddikte

Bij Israel - Premier Tech zit de schrik voor het Bos van Wallers er blijkbaar goed in. want ze stuurden hun renners met een gravelfiets op pad! De Factor Ostro Gravel is een zeer aerodynamische gravelfiets, die UCI-conform is om op de weg te koersen.

Op de Ostro Gravel zitten standaard banden met een dikte van 34 millimeter. Het is echter niet duidelijk of de renners van Israel - Premier Tech ook met dat bandenprofiel reden. Tijdens Parijs-Roubaix kiest zowat het hele peloton voor een banddikte van 28 millimeter.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Instagram/israelpremiertech
Foto: Website Factorbikes

Specialized

Ook opmerkelijk: de ploegen die gesponsord worden door Specialized (BORA-hansgrohe, Soudal Quick-Step, AG Insurance Soudal en SD Worx-Protime) verkenden de kasseien niet met een Specialized Roubaix, maar met hun gewone wegfiets (Tarmac SL8).

In het verleden reden zij Parijs-Roubaix in principe altijd met de Specialiazed Roubaix, een fiets die specifiek gebouwd is voor die koers. Tom Boonen won er zelfs vier keer Parijs-Roubaix mee, een record dat hij deelt met Roger De Vlaeminck.

Achtergrond
  • Foto: Instagram/israelpremiertech