22-jarige Georg Steinhauser boekt eerste profzege in zware bergrit Giro d'Italia

De jonge Duitse klimmer was al eens derde in de koninginnenrit en doet nu nog twee plekjes beter!

Steinhauser

Vandaag stond in de Giro d'Italia alweer een zware bergetappe in de Dolomieten op het programma. Meteen na het startschot in Selva di Val Gardena kreeg het peloton al een col buiten categorie voorgeschoteld. De aankomst lag op de top van Passo Brocon (11.9 km, 6.4%).

Alaphilippe, Quintana, Caruso, Valter, Conci, Frigo, Ballerini, Pellizzari, Steinhauser en Ghebreigzabhier gingen op avontuur in de vroege vlucht. Door het beulswerk van dsm-firmenich PostNL werden ze op 62 kilometer van de finish weer ingelopen en was alles te herdoen.

Even later trokken Ghebreigzabhier en Steinhauser andermaal ten aanval. Op 34 kilometer van de finish moest Ghebreigzabhier afhaken, waardoor Steinhauser alleen op kop reed. Het peloton deed het in de finale rustig aan, waardoor de 22-jarige Steinhauser mocht beginnen dromen van zijn eerste profzege.

Op 3 kilometer van de top van de slotklim moest Ben O'Connor opvallend genoeg lossen. Een kilometer verder kon Tadej Pogacar het toch niet laten om te demarreren en op zijn gemakje nog wat verder uit te lopen op de concurrentie.

Steinhauser grijpen zat er echter niet meer in. De 22-jarige Duitser van EF Education-EasyPost kwam solo boven op Passo Brocon en boekt zo zijn allereerste profzege. Pogacar werd tweede en Antonio Tiberi won het sprintje om de derde plek. Beelden en uitslag:

Na al dat klimwerk van de afgelopen dagen mogen morgen de sprinters nog eens aan de bak. In het eerste deel van de 18e etappe gaat het wat op en af maar daarna gaat het over biljartvlakke wegen richting de finish in Padova.

Nieuws
  • Cor Vos