Dit is het voorlopige programma van Evenepoel, Van der Poel & Van Aert na de Tour

De najaarsprogramma's van de drie fenomenen beginnen vorm te krijgen.

Van der Poel

De Alpen zitten er nog aan te komen, maar zondag is de Ronde van Frankrijk al weer voorbij. Veel tijd om te rusten is er echter niet, want zowat alle wereldtoppers moeten een week (tijdrit) of twee weken (wegrit) later hun land vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Parijs.

Ook Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Remco Evenepoel doen in Parijs een gooi naar een gouden medaille. De drie fenomenen zijn zelfs topfavoriet voor de wegrit, die op 3 augustus verreden wordt. Van Aert en Eveenpoel komen op 27 juli ook in actie in het tijdrijden.

Na de Spelen beginnen ze aan hun najaar. Hoofddoel is uiteraard het WK in Zürich. De tijdrit vindt op 22 september plaats en op 29 september wordt er gestreden om de wereldtitel op de weg. Die wegrit is heuvelachtig. Elke rond moet een klimmetje van 1.9 kilometer aan 6.2% overwonnen worden.

Najaar Van der Poel

Voorlopig staan enkel maar de Olympische Spelen en het WK op het programma van de wereldkampioen, maar de kans bestaat dat hij straks zijn debuut maakt in de Vuelta a España (17/08 - 8/09). "Misschien is het een goed moment om de Vuelta eens te rijden ter voorbereiding op het WK", zei Van der Poel afgelopen winter.

"ik houd er ook van om eens wat anders te doen, dus de Vuelta zou wel leuk zijn. Maar het moet wel passen in het schema. Hoe dan ook heb ik heel veel zin in volgend seizoen."

Zijn verdere najaarsprogramma is nog onduidelijk, maar we mogen er van uitgaan dat Van der Poel nog wel een paar koersen zal rijden. Zo vindt het EK dicht bij huis plaats (in de Belgische provincie Limburg). In de Ronde van Lombardije kan hij zijn vierde monument binnenhalen.

Najaar Van Aert

Wout van Aert rijdt, in tegenstelling tot Mathieu van der Poel, wel zo goed als zeker de Vuelta. Hij zal ook een gooi doen naar goud op het WK Gravel, dat plaatsvindt op 6 oktober in de Belgische provincie Vlaams-Brabant.

Najaar Remco Evenepoel

Remco Evenepoel overweegt een deelname aan het EK in Limburg. Ook de Renewi Tour (28/08 -1/09) en de Ronde van Groot-Brittannië (1-8/09) liggen op tafel. De Vuelta a España zal hij niet rijden.

Nieuws
  • Cor Vos