🎥 Heerlijk! Van Aert en Evenepoel dollen samen op de achterbank: 'Superster? Hoop dat ik Wout van Aert tegenkom in olympisch dorp...'

Er was weleens wat wrevel tussen Wout van Aert en Remco Evenepoel, maar de lucht lijkt helemaal geklaard tussen de twee. Leuk filmpje op de achterbank! 

Zaterdag beleefde België een superdag op de Olympische Spelen. Tot grote verrukking van commentator Karl Vannieuwkerke (misschien wel iets té veel verrukking...) snelden Remco Evenepoel en Wout van Aert naar respectievelijk de gouden en bronzen medaille op de olympische tijdrit in Parijs.

Evenepoel en Van Aert geinen op de achterbank

In de regen was het een spannende bedoening, maar toen de medailles eenmaal binnen waren, was het natuurlijk een groot feest. De twee vierden het ook duidelijk met elkaar. Dat was een poosje geleden nog niet echt denkbaar. Evenepoel en Van Aert waren duidelijk niet de twee beste maten; vooral op het WK in Leuven boterde het niet binnen de Belgische wielerploeg. Maar die plooien lijken echt gladgestreken door bondscoach Sven Vanthourenhout.

Natuurlijk is het veel makkelijk om joviaal te doen met een medaille om je nek, maar de beelden uit het filmpje hieronder zijn ook echt niet gespeeld. Op de achterbank van de auto van Sporza, die ze naar en van het Belgian House bracht om aan te schuiven bij Karl Vannieuwkerke in zijn nababbelprogramma, geinen ze wat af.

Op de vraag of wat Remco Evenepoel betreft Wout nu de wegwedstrijd mag winnen, begint die laatste hem met een lach op het gezicht wat in de zij te porren. In het filmpje dat je ernaast ziet, zegt Remco Evenepoel dat hij in het olympisch dorp een superster hoopt tegen te komen: Wout van Aert...

Hier bekijk je de twee filmpjes

Zaterdag zijn Wout van Aert en Remco Evenepoel twee favorieten in de wegkoers. Ze maken deel uit van een ijzersterk Belgisch kwartet dat wordt gecomplementeerd door Tiesj Benoot en Jasper Stuyven.

Ze krijgen in de maar liefst 273 kilometer lange koers met een klimmetje naar Montmartre als scherprechter uiteraard concurrentie van Mathieu van der Poel.

Bekijk het originele bericht