Vuelta | En daar is de eerste idioot steile slotklim... Alles wat je moet weten over etappe 4: Plasencia-Pico Villuercas

Hieronder vind je alle informatie over de Vuelta-etappe die vandaag op het programma staat! We zetten alles voor je op een rijtje.

etappe 4 vuelta

Parkoers

Het peloton is terug in Spanje. Dat zullen de renners te weten krijgen, want op dag vier is meteen een zware bergetappe uitgetekend. In de beginfase krijgen de renners de Puerto de Cabezabellosa (9,7 kilometer aan 5,2 procent) en Alto de Piornal (14,1 kilometer aan 5,5 procent) voor de kiezen.

Na een flinke tussenfase zijn daar de Puerto de Miravete (7,5 kilometer aan 4,7 procent) en Pico Villuercas (15,3 kilometer aan 6,2 procent). Het venijn van de slotklim zit ‘m in de staart, want de laatste drie kilometer loopt aan liefst 13,4 procent gemiddeld!

Eén keer eerder lag deze beklimming in de Vuelta a España. In 2021 bleek Romain Bardet vanuit de vroege vlucht de betere van Jesús Herrada en Jay Vine. De topfavorieten gaven dat jaar niet veel toe op elkaar.

Profiel van de etappe

Profiel van de slotklim

TV

Je hebt voor de Vuelta a España de keuze uit twee zenders: Sporza en Eurosport. Beide zenders doen iedere dag live verslag van de koers. Vandaag komt de eerste renner naar verwachting tussen 17.00 uur en 17.30 uur boven op de slotklim. De NOS zendt de Vuelta in het weekend vaak live uit in de reguliere Studio Sport-uitzendingen.