Vuelta | De Alto del 14% in het parkoers! Alles wat je moet weten over etappe 7: Archidona-Cordoba

Hieronder vind je alle informatie over de Vuelta-etappe die vandaag op het programma staat! We zetten alles voor je op een rijtje.

etappe 7 vuelta

Parkoers

De eerste 136,5 kilometer van de etappe is relatief vlak. Een kolfje naar de hand van de sprinters zou je zeggen, maar in de finale wacht nog één lastige helling: de Alto del 14% ( Gek genoeg een klim van 6,9 kilometer aan 5,8 procent, maar er zitten wel stukjes in van 14 procent; het slot is zeer steil...)

Het gaat sowieso te zwaar zijn voor de pure sprinters. Zeker als een Lidl-Trek namens Pedersen het heft in handen gaat nemen. Escartín verwacht dat de sterk klimmende sprinters dit gaan overleven en voor de dagzege mogen gaan strijden. De top van de klim ligt op 25 kilometer van de meet.

Cordoba is een graag geziene finishplaats de afgelopen jaren. De laatste winnaar in Cordoba was Magnus Cort in 2021. Andere winnaars in de Spaanse stad: John Degenkolb (2014), Peter Sagan (2011), Lars Boom (2009), Tom Boonen (2008) en Paolo Bettini (2006).

Profiel van de etappe

TV

Je hebt voor de Vuelta a España de keuze uit twee zenders: Sporza en Eurosport. Beide zenders doen iedere dag live verslag van de koers. Vandaag komt de eerste renner naar verwachting tussen 17.00 uur en 17.30 uur boven op de slotklim. De NOS zendt de Vuelta in het weekend vaak live uit in de reguliere Studio Sport-uitzendingen.