Vuelta | Spaans slotmuurtje! Alles wat je moet weten over etappe 8: Ubeda-Cazorla

Hieronder vind je alle informatie over de Vuelta-etappe die vandaag op het programma staat! We zetten alles voor je op een rijtje.

etappe 8 vuelta

Parkoers

Koersdirecteur en oud-coureur Fernando Escartín vertelt in zijn voorbeschouwing op de achtste etappe dat er waarschijnlijk geen grote verschillen zullen ontstaan onder de klassementsrenners. Toch is de rit, die wordt aangeduid als middengebergte, verraderlijk.

De eerste honderd kilometer is goed te doen, maar dan volgt met de Puerto Mirador de las Palomas (7,4 kilometer aan 5,6 procent) een eerste gecategoriseerde beklimming. Na een vrij lange afdaling wacht een tussenstuk tot de finale echt kan beginnen.

Die wordt in gang geschoten met twee niet-gecategoriseerde heuveltjes. Daar kan het peloton alvast op een lint worden getrokken. De etappe eindigt op Sierra de Cazorla (4,3 kilometer aan 8 procent). Misschien niet de meest uitdagende klim, maar het is wel degelijk een klimmetje waarop (kleine) verschillen gemaakt kunnen worden.

Profiel van de etappe

TV

Je hebt voor de Vuelta a España de keuze uit twee zenders: Sporza en Eurosport. Beide zenders doen iedere dag live verslag van de koers. Vandaag komt de eerste renner naar verwachting tussen 17.00 uur en 17.30 uur boven op de slotklim. De NOS zendt de Vuelta in het weekend vaak live uit in de reguliere Studio Sport-uitzendingen.