Vuelta | Atypische rit met het nodige klimwerk! Alles wat je moet weten over etappe 10: Ponteareas-Baiona

Hieronder vind je alle informatie over de Vuelta-etappe die vandaag op het programma staat! We zetten alles voor je op een rijtje.

vuelta etappe 10

Parkoers

Na de rustdag staat een wat atypische rit op het programma, die alles heeft om uit te groeien tot een kans voor de vluchters. Voor renners van het type Jesús Herrada of Ion Izagirre. De beginfase is lastig doordat al snel de Alto de Fonfría (15,5 kilometer aan 4,5 procent) bedwongen moet worden. Daardoor zullen er alleen sterke klimmers mee zijn in de vlucht van de dag.

Het is verder een open etappe, want nadien wacht een lang stuk dat relatief vlak is. Als de samenwerking in de kopgroep daar niet optimaal is, dan is de kans aanwezig dat er ook vanuit de kopgroep weer aangevallen gaat worden.

De finale begint op ruim zestig kilometer van de meet en is met de Alto de Vilachán (6,6 kilometer aan 5,4 procent), Alto de Mabia (6 kilometer aan 5,7 procent) en Alto de Mougás (9,9 kilometer aan 6,1 procent) lastig te noemen, maar de stijgingspercentage schieten nooit enorm de hoogte in. In 2016 won Gianni Meersman een etappe in finishplaats Baiona.

Profiel van de etappe

TV

Je hebt voor de Vuelta a España de keuze uit twee zenders: Sporza en Eurosport. Beide zenders doen iedere dag live verslag van de koers. Vandaag komt de eerste renner naar verwachting tussen 17.00 uur en 17.30 uur boven op de slotklim. De NOS zendt de Vuelta in het weekend vaak live uit in de reguliere Studio Sport-uitzendingen.