🎥 Geen gasfornuis nodig in de Vuelta! Astana-kok laat zien hoe heet het is in Spanje door eitje te bakken op straat

Het is momenteel bijzonder warm in Spanje, maar gelukkig voor de renners in de Vuelta lijkt daar een einde aan te komen... 

Chef Astana Vuelta hitte

Het peloton kreeg in de eerste week van de Vuelta te maken met bijzonder hoge temperaturen. De renners reden dwars door een hittegolf. Maar behalve de zoutuitslag op de kleding van de coureurs, valt op tv lastig te zien hoe heet het écht is. Echter, bij Astana hebben ze daar iets op bedacht...

Eitje bakken

Voor een kok is het bakken van een eitje zo'n beetje het minst uitdagende wat er is. Voor de kok van Astana was dat deze week daarentegen een heel ander verhaal. Hij bakte namelijk een ei op straat, om zo de extreme hitte in Spanje in beeld te brengen. Dat laat een video van de Kazachse ploeg op Instagram zien.

"Woah, alweer een hete dag in de Vuelta, maar het lijkt erop dat onze chef daar wel gebruik van kan maken", luidt het bijschrift. Het kwik steeg donderdag dan ook richting de 40 graden Celcius.

Het weer van de komende dagen

De extreme hitte van de afgelopen dagen lijkt ietwat af te nemen. Toch blijft het voorlopig heet in Spanje. In het komende weekeinde verblijven de renners in zuid-Spanje, waar temperaturen van zo'n 35 ºC of hoger.

Na de rustdag van aanstaande maandag verhuis het Vuelta-circus naar het noord-westen van Spanje. Daar krijgt het peloton te maken met een stuk aangenamere omstandigheden. De temperaturen schommelen in de tweede week van de Spaanse rittenkoers tussen de 20 ºC en de 25 ºC.

Vuelta a España
  • Astana / Instagram