Thymen Arensman verlaat Vuelta na positieve coronatest

Nederlander Thymen Arensman moet de Vuelta a España verlaten nadat hij positief is getest op corona. 

Nieuws Leon Janssen

Thymen Arensman gaat niet meer van start in de elfde etappe van de Ronde van Spanje. De 24-jarige renner van INEOS Grenadiers is besmet met het coronavirus. Derhalve velaat hij de Vuelta a España.

Een grote ronde om snel te vergeten

De verwachtingen voor aanvang van de Vuelta waren nog hooggespannen rondom Arensman. De jonge Nederlander ging namelijk van start als schaduwkopman bij INEOS. Al snel bleek dat hij deze rol geen glans kon geven.

In de openingstrijdrit kwam hij niet verder dan een 26e plaats. Bovendien zakte hij door het ijs toen er voor het eerst serieus geklommen. Vervolgens werd Arensman na rit zeven bij de ambulance gesignaleerd, omdat hij - naar het schijnt - een zonnesteek had opgelopen.

Vanuit de ploeg bleef het lang stil, maar de geruchten over ziekte gingen al rond. Nu blijkt dus dat Arensman een coronabesmetting heeft opgelopen. Een grote ronde om snel te vergeten dus...

INEOS Grenadiers

Arensman zal zich nu richten op herstel, waarna hij Nederland op het komende EK gaat vertegenwoordigen in de tijdrit. Daarna zal het vizier al snel naar 2025 gaan. Bij INEOS zien ze namelijk veel potentie in de Nederlander. Vooral met het oog op de grote rondes heeft de Britse ploeg geloof in de ranke renner.

Nadat Arensman eerder dit jaar als helper zesde werd in de Giro d'Italia, werd zijn contract verlengd tot en met 2027. "Hij is vastberaden om zich te ontwikkelen tot kopman die ooit zelf op het podium van een grote ronde staat", waren destijds de woorden vanuit de ploeg. "We gaan samen bekijken tot waar hij toe in staat is."

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht