Vuelta | Rondjes rijden! Alles wat je moet weten over etappe 11: Campus Tecnologico Cortizo Padron-Campus Tecnologico Cortizo Padron

Hieronder vind je alle informatie over de Vuelta-etappe die vandaag op het programma staat! We zetten alles voor je op een rijtje.

etappe 11 vuelta

Parkoers

Rit elf start op twaalf meter boven zeeniveau en eindigt 21 meter boven zeeniveau. En toch wordt het door de organisatie gekenmerkt als een rit door het middengebergte.

Koersdirecteur Fernando Escartín: "Deze nieuwe en gecompliceerde etappe over Galicisch grondgebied bevat drie beklimmingen van tweede categorie. Het bestaat uit baanbrekend terrein waar het peloton veel moeite zal hebben met het onder controle houden van ontsnappingen. Een korte, maar zeer zware klim op tien kilometer van de finish zal de etappewinnaar bepalen."

De laatste beklimming is er eentje van derde categorie en is 2,8 kilometer aan liefst 9,2 procent. De eerste kilometer gaat nog qua steilte, maar vanaf dan wordt het loodzwaar met ook stukken van zestien en zeventien procent erin.

Profiel van de etappe

TV

Je hebt voor de Vuelta a España de keuze uit twee zenders: Sporza en Eurosport. Beide zenders doen iedere dag live verslag van de koers. Vandaag komt de eerste renner naar verwachting tussen 17.00 uur en 17.30 uur boven op de slotklim. De NOS zendt de Vuelta in het weekend vaak live uit in de reguliere Studio Sport-uitzendingen.