Thymen Arensman verlengt contract voor drie jaar bij INEOS: 'Ik voel me hier thuis'

Het Britse INEOS Grenadiers ziet veel potentie in Thymen Arensman en heeft hem voor langere tijd vastgelegd.

Thymen Arensman

Thymen Arensman heeft zijn contract bij INEOS Grenadiers met drie jaar verlengd. Dat meld de ploeg in een persbericht. De Nederlander rijdt zeker tot en met 2027 in Britse dienst.

'Makkelijke beslissing'

De 24-jarige Arensman is in zijn nopjes met zijn contractverlenging. "Het was een makkelijke beslissing voor me", vertelt de klassementsrenner in het persbericht. "Ik rijd hier nu twee jaar en ben er gelukkig en ik voel me hier thuis."

"Ik heb hier geweldige mensen om mij heen", gaat Arensman verder. "Zij snappen hoe mijn lichaam werkt en helpen mij om het allerbeste uit mijzelf te halen. Ik weet dat ik fysiek en mentaal beter presteer in een stabiele omgeving. Daarom is het goed dat dit mijn plek is voor de komende drie jaar."

Grote rondes

Terwijl meerdere INEOS-renners nog in ongewis zijn over volgend jaar, heeft Arensman zijn contractverlenging dus al op zak. De Britse ploeg is zelf zeer tevreden met de Nederlander en ziet in hem een toekomstig kopman voor de grote rondes.

"Thymen is super getalenteerd", vindt performance director Scott Drawer. "Hij heeft een sleutelrol heeft gespeeld in de twee grote rondes die hij bij ons reed." Daarmee doelt de Engelsman op de laatste twee Giro's. Daarin werd Arensman beide keren zesde in het eindklassement, terwijl hij een rol als meesterknecht vervulde voor Geraint Thomas.

Drawer gaat verder: "Hij heeft veel geleerd en is enorm gegrooid in de afgelopen twee seizoenen. Hij is vastberaden om zicht te ontwikkelen tot kopman die ooit zelf op het podium van een grote ronde staat. We zijn verheugd om Thymen hierin te ondersteunen. We gaan samen bekijken tot waar hij toe in staat is."

Nieuws
  • Cor Vos