Prominenten en Twitteraars nemen op mooie wijze afscheid van Robert Gesink! 'Zijn veerkracht bleek ongelooflijk. En de liefde voor de fiets onvoorwaardelijk'

Robert Gesink nam afscheid in de Vuelta. Dat laten we niet stilletjes gebeuren. Heel veel mensen schreven een mooi eerbetoon op social media!  

Robert Gesink is geen profwielrenner meer. Gisteren reed hij in de slottijdrit van de Vuelta zijn laatste meters in het profpeloton. Na achttien jaar op het hoogste niveau is het mooi geweest. De carrière van de Achterhoeker kende ups and downs - hij viel meer dan 'm lief was, maar stond steeds weer op. Van kopman tot meesterknecht. Wát een carrière!

Wij namen zelf al afscheid van Gesink met een column, maar ook prominenten en anderen namen op Twitter afscheid van de man die het Nederlandse wielrennen het afgelopen decennium kleurde. We maakten een bloemlezing uit de mooie reacties!

Journalist Edwin Winkels postte een mooie foto van een shirt dat de ploeg liet maken

Hij volgde bovendien Gesink de afgelopen drie dagen. Leverde ook een mooie quote op ⛷️

Visma | Lease a Bike liet uiteraard meer van zich horen dan alleen een shirt. Mooie woorden!

Met op Instagram een veel uitgebreidere tekst

Thijs Zonneveld deed ook een mooie duit in het zakje

De bekende wielertwitteraar Mihai Simion over zijn loyaliteit en die Vuelta van 2009

(Hier meer over die Vuelta van 2009)

Pieter postte ook nog een mooi draadje

Iets wat voor veel mensen geldt waarschijnlijk

En Cycling Statistics vat het nog eens samen in cijfers. Bedankt Robert!

Behalve Robert Gesink neemt er na dit seizoen nog een aantal coureurs afscheid van het profwielrennen. Het is een lijstje met namen die we de afgelopen jaren bijna als vanzelfsprekend met de koers in één adem noemden: Thomas De Gendt, Simon Geschke, Rigiberto Urán, Edvald Boasson Hagen, Luke Rowe en Michael Mørkøv (plus vast nog meer renners...), allemaal namen die we komend seizoen niet meer terugzien.

Bekijk het originele bericht