Lefevere heeft onbehaaglijk gevoel doordat Evenepoel geen ploegmaten meekrijgt naar WK: 'Vroeger had ik Sven aan zijn oren getrokken'

Remco Evenepoel is de enige renner van Soudal Quick-Step in de Belgische WK-selectie. 

Evenepoel

Dat zit Patrick Lefevere niet lekker, zo geeft hij aan in zijn column voor Het Nieuwsblad. Hij had graag gezien dat Evenepoel minstens één van zijn ploegmaten met zich had meegekregen naar Zürich. "België gaat naar het WK en neemt mee: Remco Evenepoel als kopman en verder geen enkele renner van onze ploeg."

Wie wel meegaan naast Evenepoel: Tiesj Benoot, Tim Wellens, Jasper Stuyven, Maxim Van Gils, Quinten Hermans, Laurens De Plus en Victor Campenaerts. "Ik ga niet roepen dat de jongens die geselecteerd zijn hun plaats niet verdienen, maar het laat mij wel achter met een onbehaaglijk gevoel."

Vervolgens gaat Lefevere een aantal van zijn Belgische renners bij Soudal Quick-Step af. "Ik snap dat onze ploeg niet overloopt van 'Belgische klimprofielen' en we kijken ook kritisch naar onszelf. Dat Louis Vervaeke er niet bij is, kan ik na zijn moeilijke Vuelta zeker begrijpen."

"Pieter Serry was altijd een logische kandidaat geweest, maar hij werd begin juni aangereden op training en liep daarbij een zware hersenschudding op. Pas eind augustus is hij opnieuw beginnen te koersen. Blijft over: Ilan Van Wilder, die voor mij altijd zijn plaats had in de selectie."

Sven Vanthourenhout

Lefevere vertelt op zijn typische manier dat hij in het verleden zeker verhaal was gaan halen bij bondscoach Sven Vanthourenhout. "In een vorig leven had ik de bondscoach hard aan de oren getrokken, maar Sven Vanthourenhout is bezig aan zijn laatste weken en ik sluit me aan bij wat ik in de kranten heb gelezen. Hij heeft zijn job meer dan naar behoren uitgevoerd."

Niet gek met renners als Evenepoel en Wout van Aert tot zijn beschikking, aldus de ploegbaas. "Maar Sven heeft alle conflicterende belangen die eigen zijn aan de nationale ploeg altijd goed gemanaged. Na het WK Leuven 2021 stond het vuurpeloton klaar, maar hij heeft de perceptie rond zijn persoon helemaal omgedraaid."

Nieuws
  • Cor Vos