Zwift viert jubileum en daarom kun jij met Mathieu van der Poel fietsen vrijdag!

Virtueel fietsplatform Zwift is tien jaar oud en dat vieren ze groots. Vrijdagochtend kun je virtueel fietsen met niemand minder dan Mathieu van der Poel!

Nieuws André van den Ende

Het is momenteel lekker herfstweer, dus het allebest kun je natuurlijk gewoon naar buiten gaan voor je fietsritje. Maar mocht dat om de een of andere reden niet lukken vrijdag, dan is er een goed alternatief: een virtuele rit met Mathieu van der Poel!

Van der Poel samen met Freddy Ovett in de startblokken

De Nederlander is ambassadeur van Zwift en dat online fietsplatform viert z'n tiende verjaardag. Daarvoor pakken ze groots uit. Zo zal de door hun bedachte fietswereld Watopia tijdens de Tour of Watopia die binnenkort van start gaat, worden uitgebreid met een nieuw eiland, maar zijn er ook zogenaamde Big Birthday Bashes.

Dat zijn ritten met ambassadeurs van Zwift, zoals bijvoorbeeld baanlegende Chris Hoy, maar dus ook Mathieu van der Poel. Vrijdagochtend staat hij om 9.30 uur samen met zijn trainingsmaatje Spaanse Freddy Ovett (iemand die ook veel wedstrijden op Zwift rijdt) in de startblokken voor een ontspannen rit van een half uur op Watopia.

Nu al bijna 1000 inschrijvingen

Je kunt je hier inschrijven voor het ritje. De teller staat op dit moment al op bijna 1000 inschrijvingen dus je rijdt in een aardig groot peloton. Doorgaans is het in dit soort Zwift-ritjes met bekende wielrenners de gewoonte dat je via de chatoptie wat vragen kunt stellen.

Van der Poel zal wel niet in staat zijn alle vragen die hij krijgt te beantwoorden, maar toen hij in het verleden eens op Zwift een ritje reed, was hij niet te beroerd om even wat te chatten met zijn mede-Zwifters.

Mocht je morgen niet kunnen, dan is er ook nog de mogelijkheid om met 'the next best thing' Victor Campenaerts (sorry Victor) te rijden. Met hem koers je ook op vrijdag, maar dan net voor het eten, om 18.00 uur.

WK gravel

Van der Poel bereidt zich op dit moment voor op het WK gravel dat zondag in België wordt verreden. Hij is zeker niet de enige Nederlander die acte de présende geeft. Bondscoach Laurens ten Dam beschikt over een vijftigkoppige selectie (mannen en vrouwen bij elkaar).

Hier lees je veel meer over die selectie, met bij de mannen naast Van der Poel onder meer de bondscoach zelf en Thijs Zonneveld en bij de vrouwen Puck Pieterse, Lorena Wiebes, Fem van Empel, Marianne Vos, Riejanne Markus en Lucinda Brand.

De vrouwen rijden zaterdag, de mannen zondag. De NOS is erbij via een livestream, Sporza zendt het uit op tv en Eurosport via de betaalde zenders HBO Max en Discovery+.

Nieuws
  • Zwift
Bekijk het originele bericht