Deelname Mathieu van der Poel aan WK gravel bevestigd: KNWU openbaart selectie van ruim 50 deelnemers

De KNWU heeft de Mathieu van der Poel een wildcard gegeven om deel te nemen aan het WK gravel. 

Mathieu van der Poel WK Gravel

Aankomend weekend staat het WK gravel in België op het programma. Namens Nederland betwisten 54 deelnemers op 5 en 6 oktober het uitdagende parkoers tussen Halle en Leuven. Onder hen ook Mathieu van der Poel, zo blijkt uit de bekendmaking van de selecties op de website de KNWU.

Grote ploegen

Van der Poel maakt deel uit van een flinke selectie voor het wereldkampioenschap gravel. Bondscoach Laurens ten Dam beschikt over 29 geplaatste renners bij de mannen. Van der Poel is nummer dertig. Hij plaatste zich niet direct, maar ontving een wildcard van de nationale wielerbond.

Naast de ex-wereldkampioen op de weg doet ook Laurens ten Dam zelf mee aan het gravelkampioenschap. Andere bekende namen bij de mannenselectie zijn Thijs Zonneveld, Niki Terpstra, Johnny Hoogerland, Coen Vermeltfoort en kersvers Nederlands kampioen Tijmen Eising.

Bij de vrouwen plaatsten 13 rensters zich rechtstreeks. Onder hen Lorena Wiebes, Fem van Empel, Lucinda Brand, Tessa Neefjes en Thalita de Jong. Verder ontvingen 11 dames een wildcard, inclusief Marianne Vos, Puck Pieterse, Shirin van Anrooj, Riejanne Markus en Annemarie Worst.

Triple voor MVDP?

Op het WK gravel van aanstaande zondag gaat Van der Poel voor een unieke triple. De Nederlander kan namelijk de eerste renner ooit worden die wereldkampioen in het veld, op de weg én in het gravelen wordt.

Aanvankelijk werd gespeculeerd dat Van der Poel ook deelneemt aan de Ronde van Lombardije op 12 oktober. Dat gerucht heeft de nummer drie van het voorbije WK zelf ontkracht. Wel lijkt hij in oktober nog een wegcriterium in Spanje te gaan rijden.

Nieuws
  • Cor Vos