Tof nieuws! 'Mathieu van der Poel richt zijn pijlen na het WK op Ronde van Lombardije'

Twee weken na het WK in Zürich zal Mathieu van der Poel deelnemen aan het laaste monument van het jaar: de Ronde van Lombardije. 

Mathieu van der Poel in Luxemburg

Wie dacht dat het seizoen van Mathieu van der Poel na het wereldkampioenschap klaar zou zijn, zit volledig mis. Het Laatste Nieuws meldt dat de Nederlander over ruim twee weken deelneemt aan de Ronde van Lombardije.

Scherper dan ooit

In voorbereiding op het WK in Zürich heeft Van der Poel zijn klimcapaciteiten flink aangescherpt. Om de vele klimkilometers goed te overbruggen verloor hij dan ook de nodige kilo's. Daardoor staat de Nederlander zichtbaar scherper dan ooit.

Die specifieke voorbereiding komt ook bij een deelname aan de Ronde van Lombardije goed van pas. Een extra motivatie om eens vol voor de Koers van de Vallende bladeren te gaan: de finale van het vijfde monument is minder zwaar dan gebruikelijk.

Toegegeven, Il Lombardia is nog steeds een loodzware koers - zeker voor het type Van der Poel. Toch maakt hij met zijn huidige vormpeil en dankzij de verloren kilo's wel degelijk een kans in de finale van de Ronde van Lombardije.

Vier uit vijf?

Van der Poel won tot dusver al drie van de vijf monumenten. Hij won één keer Milaan-Sanremo, twee keer Parijs-Roubaix en drie keer de Ronde van Vlaanderen. In Luik-Bastenaken-Luik eindigde de 29-jarige kopman van Alpecin-Deceuninck dit jaar op de derde plaats, zijn beste prestatie in het Ardennen-monument.

Wanneer hij de Ronde van Lombardije weet te winnen, heeft hij dus vier van de vijf monumenten gewonnen. Dat zou een unieke prestatie zijn. Wat ook opmerkelijk is; wanneer hij daadwerkelijk start in Il Lombardia, dan betekent dat dat Van der Poel dit seizoen deelnam aan alle monumenten.

In 2020 deed Van der Poel ook al eens mee aan de Ronde van Lombardije. De Nederlander kwam destijds erg sterk voor de dag. Op de top van de loeisteile Muro di Sormano (die er dit jaar niet in zit) moest hij een select favorietengroepje laten gaan, waarna hij tiende werd. Jakob Fuglsang kwam dat jaar als winnaar over de streep in Como.

Nieuws
  • Cor Vos