📺 Op de valreep nog een ramvolle week koers op tv! In dit overzicht vind je alle tv-tijden

Het seizoen zit er bijna op, maar voor je moet afkicken, is het nog feest op tv met prachtige koersen. We zetten op een rijtje waar je wie ziet koersen! 

Achtergrond André van den Ende

Maandag

We beginnen de dag nadat Mathieu van der Poel wereldkampioen gravel werd meteen met een mooie Italiaanse najaarskoers op tv: Coppa Bernocchi. Je bekijkt 'm vanaf 15.00 uur op Eurosport 1 of op betaaldiensten HBO Max en Discovery+.

Op de startlijst prijken onder anderen de namen van: Remco Evenepoel, Wout Poels, Alec Segaert, Oier Lazkano, Michael Matthews, Milan Vader, Bart Lemmen, Steven Kruijswijk, Sjoerd Bax en Tim Wellens.

Dinsdag

Dinsdag is het andermaal raak in Italië, de Tre Valle Varesine staat op het programma. 's ochtends kijk je vanaf 9.00 uur naar de dameskoers op Eurosport 1 (HBO Max en Discovery+), de heren kun je op dezelfde zender zien, maar dan vanaf 15.30 uur.

In Italië zie je naast Tadej Pogacar ook Remco Evenepoel, Tom Pidcock, Wout Poels, Enric Mas en Pogi's ploeggenoten Juan Ayuso en Jay Vine. Bij de vrouwen zijn de grootste blikvangers Liane Lippert, juniorenwereldkampioene en sensatie Cat Ferguson en Silvia Persico.

Bij de dames heeft de Tre Valle Varesine concurrentie van een rittenkoers in eigen land die ook op dinsdag begint: de Simac Ladies Tour. Op dinsdag staat er een tijdrit van 10 kilometer op het programma in Gennep. Je kijkt vanaf 14.00 uur op een livestream van de NOS en bij HBO Max en Discovery+.

De rittenkoers behoort tot de WorldTour voor vrouwen en dus staan er grote namen aan het vertrek: Lotte Kopecky, Lorena Wiebes, Chloe Dygert, Maike van der Duin, Ellen van Dijk, Elisa Longo Borghini, Elisa Balsamo, Charlotte Kool, Riejanne Markus en Thalita de Jong.

Woensdag

Vandaag moet je het alleen doen met de Simac Ladies Tour. De rit in lijn van Coevorden naar Assen (met uiteraard de VAM-berg in het parkoers) is vanaf 15.00 uur te zien via een livestream van de NOS en bij HBO Max en Discovery+.

Donderdag

Nóg een Italiaanse semiklassieker op de buis: de Gran Piemonte. Je kijkt vanaf 15.15 uur op Eurosport 1. Grootste namen aan het vertrek: Bauke Mollema, Michael Matthews, Marc Hirschi, Tim Wellens, Romain Bardet, Alex Aranburu, Alberto Bettiol, Kaden Groves en Corbin Strong.

Uiteraard staat er vandaag ook weer een etappe op van de Simac Ladies Tour op het programma, een polderrit van Zeewolde naar Zeewolde (waaaaaaaaierssss!). Je kijkt vanaf 14.00 uur tv op Eurosport 1, via een livestream van de NOS en bij HBO Max en Discovery+.

Vrijdag

Vandaag moet je het weer alleen doen met de Simac Ladies Tour. De etappe van vandaag gaat van Ede naar Ede en is vanaf 15.00 uur te zien op Eurosport 1, via een livestream van de NOS en bij HBO Max en Discovery+.

Zaterdag

Het hoogtepunt van het Italiaanse najaar - en eigenlijk het officieuze einde van het wegseizoen - is de Ronde van Lombardije. De koers kijk je de hele dag op Eurosport 1 (vanaf 10.25 uur), maar Sporza is er vanaf 13.30 uur ook bij op VRT1. Hopelijk wordt het een duel tussen Tadej Pogacar en Remco Evenepoel en is de Sloveen niet veel te sterk - hij kan voor de vierde keer achter elkaar winnen.

In de Simac Ladies Tour gaat het vandaag Doetinchem naar Doetinchem. Je kijkt vanaf 16.00 uur op de livestream van de NOS of via HBO Max en Discovery+.

Zondag

De slotdag van de Simac Ladies Tour is traditioneel in Arnhem in een rit over de bekende heuvels aldaar. De NOS heeft weer een livestream maar is er ook bij in de grote zondagmiddaguitzending op tv bij NPO1. De ontknoping is ronde de klok van 17.00 uur.

Een dag na de Ronde van Lombardije staat ook nog de eens zo prestiegieuze Chrono des Nations op het programma. Die tijdrit heeft flink ingeboet aan populariteit, want er staan geen heel grote namen aan het vertrek voorlopig. De koers is niet te zien op een publieke omroep of Eurosport 1 of 2.

Bekijk het originele bericht