Tom Pidcock heeft kritiek op INEOS en wil focussen op de weg: 'Dat is waar ik wil presteren' 

Tom Pidcock is niet tevreden bij INEOS en hij wil zich in de toekomst meer richten op wegkoersen. Een spraakmakend interview met de Brit! 

Achtergrond André van den Ende

Over Tom Pidcock deed enkele dagen geleden het gerucht dat hij bij INEOS zou vertrekken en bij de Zwitserse procontinentale ploeg Q36.5 gaat rijden. Opzienbarend, want hij heeft nog een contract tot en met 2027 bij de Britse ploeg.

Pidcock kritisch op huidige ploeg

Maar ook weer niet zo heel opzienbarend, want het rommelt binnen INEOS Grenadiers. De ploeg ziet Dan Bigham, hun topengineer, vertrekken naar Red Bull-BORA-hansgroge en ook cultuurdrager Luke Rowe wordt nadat hij na dit seizoen een punt achter z'n actieve carrière zet, geen ploegleider bij INEOS, maar bij Decathlon-AG2R.

Pidcock zou weleens de volgende kunnen zijn die vertrekt en dat heeft dan met het reilen en zeilen van de ploeg te maken. In een interview met de website Sticky Bottle heeft hij forse kritiek.

"Het is inderdaad zo dat er wat dingen bij het team spelen waardoor ik voor m'n gevoel niet optimaal kan presteren. Ik moet hier over veel meer dingen nadenken dan alleen het presteren op de fiets. Daardoor is de focus op de echt belangrijken dingen, namelijk het racen, veel minder. Ik kan er beter verder niet al te veel over zeggen..."

Focus op de weg

Pidcock ging wel wat dieper in op de plannen voor de nabije en verre toekomst. De allrounder wil minder allround worden. Afgelopen zomer werd hij voor de tweede keer in zijn leven olympisch kampioen mountainbiken en hij was ook al eens wereldkampioen veldrijden, maar meer succes op de weg lonkt steeds meer.

De kleine Brit was dit seizoen de beste in de Amstel Gold Race, maar kwam er in een hoop grote wedstrijden ook niet aan te pas tegen de écht grote coureurs als Tadej Pogacar en Mathieu van der Poel. Daar moet verandering in komen.

"Na de Spelen heb ik tegen m'n vriendin gezegd dat ik me vanaf nu echt wil focussen op de weg. Dat is waar ik wil presteren. En dan heb ik het niet over de rest van het seizoen, maar vooral ook over volgend jaar. Het is zo verdomd moeilijk om te winnen. Er is maar een klein groepje coureurs dat bijna alle wedstrijden wint en daar wil ik bijhoren. Dat is nu niet het geval en dat moet veranderen", is Pidcock ambitieus.

Bekijk het originele bericht