Een winter zonder Van der Poel in het veld? Manager Roodhooft: 'Dat kan in principe' 

Mathieu van der Poel geniet na het WK van een welverdiende vakantie, maar zijn manager praat al over wat komen gaat - of juist niet komen gaat...

Achtergrond André van den Ende

Mathieu van der Poel sloot zondag een zeer succesvol seizoen - winst in de Ronde van Vlaanderen en Roubaix, verdienstelijke derde plaatsen in L-B-L en het WK op de weg en als kers op de taart een wereldtitel gravel in Leuven. Tijd om op vakantie te gaan en daarna zo rond december op andere onverharde ondergrond terug te keren, toch...?

Roodhooft houdt crossloos seizoen Van der Poel nadrukkelijk open

Nou, zo zeker is dat nog niet, als we de woorden van zijn ploegmanager Philip Roodhooft mogen geloven. De Belgische manager van Alpecin-Deceuninck legt uit hoe het er aan toe zal gaan in de aanloop naar het nieuwe seizoen en laat daarin duidelijk een opening voor een crossloos seizoen.

"Sinds maandag heeft hij vakantie. Na zijn vakantie zitten we traditioneel samen met Mathieu en zijn trainer, om op een hele informele manier een plan te smeden", zegt hij tegen Sporza.

Dat plan zal als altijd de Vlaamse voorjaarskoersen (waar we Roubaix even bijrekenen als speerpunt hebben. "Niet dat we dat beter of plezanter vinden, maar het wegwielrennen heeft wel veel meer impact en rendement voor de sponsors", neemt Roodhooft al een voorschot op een wellicht onheilspellende boodschap.

Want gaat Mathieu van der Poel dan niet crossen deze winter? "Dat kan in principe, maar daar gaan we niet over speculeren. Als ik het wist, zou ik het zeggen. Maar we weten het zelf nog niet..."

Kalender veldrijden

Mathieu van der Poel was vorig jaar een klasse apart in de cross. Hij won dertien van de veertien crossen waar hij aan meedeed en sloot af met zijn zesde wereldtitel. Daar zou hij dus in 2025 een zevende aan toe kunnen voegen in het Franse Liévin. De titelstrijd bij de mannen elite staat voor 2 februari op het programma.

De eerste wereldbeker staat op het programma voor 24 november in Antwerpen. De wereldbekers zijn dit seizoen wat meer op elkaar gepakt. Zo zijn er een paar dubbele Wereldbekerweekenden. Zo wordt er 21 december in Hulst gereden en een dag later in Zonhoven. Maar eerst de Koppenbergcross van 1 november maar eens; daar zullen we Mathieu van der Poel sowieso niet zien...

Bekijk het originele bericht