Transfers | Kasper Asgreen verlaat Soudal Quick-Step na ruim zes jaar, Movistar hengelt Vuelta-revelatie binnen

Dat de transfercarrousel nog niet is uitgedraaid is nog maar eens bewezen met bekendmaking van de transfers van Kasper Asgreen en Pablo Castrillo. 

Nieuws Leon Janssen

Eerder vandaag schreven we dat Pablo Torres tot 2030 vastligt bij UAE Team Emirates. Maar daar bleef het niet bij wat betreft transfernieuws vandaag. Zo werden vandaag ook de transfers van Kasper Asgreen en Pablo Castrillo wereldkundig gemaakt.

Asgreen in het roze

Kasper Asgreen rijdt volgend seizoen in het roze. De Deense klassiekerspecialist verlaat Soudal Quick-Step na iets meer dan zes seizoenen en rijdt in 2025 voor EF Edcuation-EasyPost. De Amerikaanse ploeg heeft op haar website bekendgemaakt dat de viervoudig Deense kampioen tijdrijden een contract voor één jaar heeft getekend.

"De belangrijkste reden om naar dit team te gaan was de manier waarop deze jongens koersen", verklaart Asgreen in het persbericht. "Je kan zien dat ze altijd voor de overwinning gaan. Ook al de koers niet op hun lijf geschreven is, gaan ze ertegenaan en gaan ze niet stilletjes in het peloton zitten afwachten. Dat heeft me aangetrokken."

Lees ook: Overzicht | Alle transfers die officieel zijn aangekondigd voor het wielerseizoen 2025 | Wieler Revue

De inmiddels 29-jarige Asgreen werd in 2018 prof bij het Belgische Soudal Quick-Step. Daar maakte hij een geweldige progressie door, met de winst in de Ronde van Vlaanderen in 2021 als hoogtepunt. Maar ondanks een ritzege in de Tour van 2023, wist hij het niveau van 2021 - toen hij ook de E3 Classic won - nooit meer te behalen.

Pablo Castrillo naar Movistar

Dat Pablo Castrillo na zijn geweldige optreden in de Vuelta a España zeer gewild was, was geen geheim. De aanvallende klimmer van het opvallende sterke Equipo Kern Pharma won twee ritten in zijn thuisronde. Vooral zijn heroïsche overwinninge op de Cuitu Negru viel op.

Volgens geruchten zat het Spaanse Movistar Team op de eerste rij om Castrillo in te lijven. Die geruchten blijken nu waar, want de WorldTour-ploeg heeft de komst van het 23-jarige klimtalent bevestigt op de teamwebsite. Castrillo heeft een driejarig contract ondertekend.

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht