UAE Team Emirates legt toptalent Pablo Torres vast tot en met 2030

Een belangrijke slag voor UAE Team Emirates, dat Pablo Torres overhevelt naar de hoofdmacht. 

Torres

Torres, die eerstejaars belofte is, maakte dit jaar grote indruk door onder meer twee ritzeges te boeken in de Tour de l'Avenir. Dat deed de Spanjaard niet op normale wijze, want de waardes die Torres reed in de Tour de France voor beloften waren om van te duizelen.

Finestre

Sterker nog, op de loodzware Finestre was hij vier minuten sneller dan Chris Froome op diezelfde beklimming tijdens de Giro d'Italia 2018. Dat zegt niet alles, maar natuurlijk wel iets: Torres is bij de beloften een klimmer van de buitencategorie. Hoewel hij de beste klimmer was in de Tour de l'Avenir, eindigde hij in het algemeen klassement tweede achter Joseph Blackmore.

Voor UAE Team Emirates was er veel aan gelegen om Torres lang vast te leggen. Dat is gelukt, want hij wordt vanaf volgend jaar prof en heeft meteen een contract getekend tot en met 2030! Daarmee is hij de renner met het langste contract bij de ploeg.

Toekomst

"Ik ben erg enthousiast en wil graag verder groeien, omringd door dezelfde mensen, in het beste team en met de beste professionals. Ik heb hard gewerkt om deze grote stap te kunnen zetten, maar dit is nog maar het begin. Er is nog veel werk aan de winkel. Ik ben erg dankbaar voor de steun en het vertrouwen", aldus Torres.

Teambaas Mauro Gianetti is uiteraard in zijn nopjes met het blijven van Torres. "We blijven ons inzetten voor het ontwikkelen van talenten van de toekomst. We geloven dat Pablo over de kwaliteiten beschikt om de stap naar de WorldTour te maken. Hij is een jonge renner en de focus zal dan ook liggen op zijn verdere ontwikkeling als renner én persoon. Dat laatste is ook erg belangrijk."

Nieuws
  • Cor Vos