Mettepenningen en Iserbyt wijzen op voorgeschiedenis met Ryan Kamp: 'Er spelen al dingen sinds vorig seizoen: afsnijden waar het niet kon, duwen...'

Eli Iserbyt en Ryan Kamp lagen in de clinch met elkaar tijdens de Be-Mine Cross. Het incident blijkt een voorgeschiedenis te hebben. 

Achtergrond Tim Beck

De cross is begonnen dit weekend. Lars van der Haar won in de Be-Mine Cross, maar nog meer ging het over het incident tussen Eli Iserbyt en Ryan Kamp. De Belg en Nederlander kwamen met elkaar in aanraking, waarna Iserbyt expres over de fiets van Kamp liep. Logisch gevolg was een aanvaring tussen de twee.

Na de koers ging het er uitgebreid over. "Mijn reactie was niet nodig, dat weet ik ook", vertelde Iserbyt tegen Het Laatste Nieuws. Om vervolgens toch uit te leggen waarom hij het deed. "Ik werd geduwd, maar mijn actie was vooral op dingen die hij zei. Wat? Dat ga ik niet herhalen, maar ja, het was vuil." Aantijgingen waar Kamp niet op reageerde.

Het incident heeft volgens Iserbyt een voorgeschiedenis. Kamp zat vorig seizoen namelijk nog in dezelfde ploeg: Pauwels Sauzen-Bingoal. Hij moest echter weg bij de formatie van Jurgen Mettepenningen en sindsdien is er volgens de Belgisch kampioen een en ander veranderd.

"Er sluimerde al langer iets", aldus Iserbyt. "Er spelen al dingen sinds vorig seizoen: afsnijden waar het niet kon, duwen... Sinds hij is vertrokken zijn er dingen gebeurd. De ploeg wat in diskrediet brengen, maar ook wat incidenten met Michael (Vanthourenhout, red)."

Voetbal

Eigenaar Mettepenningen wil niet alles goed praten, maar vindt Kamp net zo goed verantwoordelijk voor het incident. "Eli doet iets wat hij niet moet doen, maar je mag niet alleen Eli aanvallen."

"Je moet ook vertellen wat er vooraf is gebeurd. Het was een reactie op een actie. Net voor de bocht was er al een duw, in de bocht wordt hij meegepakt naar de zijkant en dan krijgt hij nog een duw."

Mettepenningen ziet ook dat zijn renners vaker in de clinch liggen met Kamp sinds het vertrek van die laatste. "Wij stellen ook vast dat het niet de eerste keer is dat er iets gebeurt. We betreuren dat. Maar in het voetbal gebeuren die dingen elke week, maar dit moet niet gebeuren in de koers, dat is juist."

Bekijk het originele bericht