🎥 Totaal idiote actie! Eli Iserbyt stampt fiets van Ryan Kamp kapot in cross Beringen

De cross is weer begonnen en Eli Iserbyt besloot dat op een wel heel bijzondere (en onsportieve) manier in te luiden... Bekijk de beelden!

eli iserbyt stampt op de fiets van ryan kamp

Met weer een oppermachtige Tadej Pogacar, die tijd had om spelletjes te spelen, in de Ronde van Lombardije is het wegseizoen qua echt grote wedstrijden nu wel echt gereden. Maar gelukkig hebben we nu de cross. En daar deed Eli Iserbyt op negatieve wijze van zich spreken.

Iserbyt geeft letterlijk trap na

De kleine Belg viel halverwege de niet-klassementscross van Beringen tegen een paaltje en daarvan gaf hij Nederlander Ryan Kamp al dan niet terecht de schuld. Hij stond op en liet dat eerst in woord en gebaar blijken. Er volgde een korte woordenwisseling met Kamp.

Toen Iserbyt zijn weg weer vervolgde gaf hij letterlijk nog even een trap na. Hij had het voorzien op de derailleur van Kamp. Met een flinke stamp moest die het ontgelden. Kamp kon niet meer verder op de fiets. Je bekijkt hieronder de beelden van de actie van Iserbyt, die onder het filmpje ook reageert en met zijn lezing van de situatie komt.

Het filmpje

Reactie Iserbyt

Iserbyt reageerde na afloop van de wedstrijd bij Sporza. Hij betuigde spijt, maar deed dat niet onvoorwaardelijk. "Het is iets wat al van de vorige seizoenen speelt. Hij snijdt wel vaker af, nu ook. Ik besefte achteraf het wel dat het niet verstandig was. Dat stampen was meer een reactie op een verbale reactie van Ryan zelf. Maar mijn actie was niet nodig."

Update: na de koers werd Iserbyt gediskwalificeerd door de jury in Beringen. Hij kwam ook met een reactie op Twitter, waarin hij wat meer het boetekleed aantrekt.

Wedstrijd

De wedstrijd in Beringen werd bij de mannen gewonnen door Lars van der Haar. Thibau Nys werd slechts twaalfde. Bij de vrouwen was er met Fem van Empel, Celylin Alvarado en Lucinda Brand (zoals gewoonlijk) een volledig Nederlands podium.

Cyclocross
  • Screenshot Eurosport