Michael Rasmussen over 'onaantastbare' Pogacar en 'machteloze' concurrentie: 'Het leek op een penalty zonder keeper' 

De Deense ex-renner Michael Rasmussen zag dat Tadej Pogacar (en zijn ploeg) de concurrentie kansloos liet in de Ronde van Lombardije. 

Achtergrond Leon Janssen

De suprematie van Tadej Pogacar maakt heel wat tongen los in de wielerwereld. Zo gaf Thijs Zonneveld openlijk toe "er klaar mee" te zijn. Ook Michael Rasmussen sprak zich uit. In gesprek met het Deense Ekstra Bladet noemde hij de dominante van UAE Team Emirates net zo belangrijk als die van Pogacar zelf.

Onmacht bij de concurrentie

Rasmussen was niet verrast van de manier waarop Pogacar de Ronde van Lombardije op zijn naam schreef. "Het leek een beetje op het kijken naar een penalty zonder keeper", zei de Deense ex-renner.

"En dan is het wachten op in welke hoek Messi hem gaat trappen. Er was niemand die probeerde weg te rijden. Ze waren al aan het afzien terwijl Pavel Sivakov de groep leidde", zegt Rasmussen over de onmacht bij de concurrentie.

De voormalig topklimmer van Rabobank benadrukt daarmee de dominantie van UAE Team Emirates. "Als Pogacar aan de start staat met een team bestaande uit Majka, Sivakov en Hirschi, dan staat de rest al machteloos."

'Bijna onaantastbaar'

Rasmussen ziet dat Tadej Pogacar dit jaar een enorme stap heeft gezet. De bijna winnaar van de Tour de France 2007 erkent dat landgenoot Jonas Vingegaard op achterstand is gezet door de Sloveen.

De kopman van Team Visma | Lease a Bike zal volgens Rasmussen ongehoord veel progressie moeten boeken om nog een kans te maken tegen Pogacar. De wereldkampioen steekt er immers met kop en schouders bovenuit.

"Met de stap die Pogacar nu heeft gezet heeft hij zijn voorsprong zo ver opgeschroefd dat hij vrijwel onaantastbaar is. In ieder geval dit seizoen. En dat in een sport waar verder slechts minimale verbeteringen te zien zijn", aldus de 50-jarige Rasmussen.

Bekijk het originele bericht