🎥 Opnieuw solo! Pogacar wint Ronde van Lombardije met gigantisch tijdsverschil

Tadej Pogacar heeft voor het vierde jaar op rij de Ronde van Lombardije op zijn naam geschreven. 

Pogacar wint Lombardije

De Ronde van Lombardije is - zoals verwacht - gewonnen door wereldkampioen Tadej Pogacar. Ook dit keer won de Sloveen met een solo. Hij viel aan op 48 kilometer van de meet en liet de concurrentie kansloos.

Grote kopgroep, geen kopzorgen

Na de beginfase leek het nog even een lastig verhaal te worden voor Pogacar en zijn ploeg. Er was namelijk een grote kopgroep van ruim 20 renners weggereden uit het peloton. Dat terwijl UAE Team Emirates er alleen voor stond in de achtervolging.

Op een gegeven moment had de groep, met onder meer Thymen Arensman, Wilco Kelderman en Martijn Tusveld, bijna vijf minuten voorsprong. Pogacars ploeg maakte zich echter niet druk zette de boel alsnog recht.

Op de Colma di Sormano leidde UAE de aanval van de topfavoriet in met een gigantisch hoog tempo. Nadat Arensman en Xandro Meurisse als laatste vluchters in werden gerekend plaatste Pogacar vervolgens zijn demarrage.

De Sloveen vloog ervandoor en liet de rest kansloos. Op de top van de Sormano had hij al ruim een minuut voor op Remco Evenepoel, Enric Mas en Lennert Van Eetvelt. Toen was dus al duidelijk dat Pogacar deze Ronde van Lombardije ging winnen.

Meer dan 3 minuten

Remco Evenepoel reed weg bij Mas en Van Eetvelt in de afdaling en ging vervolgens solo verder voor de tweede plaats. In de buurt van de wereldkampioen kwam hij nooit. Pogacar bleef verder weg rijden en won uiteindelijk met een voorsprong van 3 minuten en 16 seconden voor Evenepoel.

In de groep achter Evenepoel kwamen nog wat renners terug, onder wie ook Giulio Ciccone. De Italiaan sprong er in de finale nog vandoor en reed zo naar de derde plaats. Dat was al op ruim vier-en-halve minuut.

Nieuws
  • Cor Vos