🎥 Pogacar in de problemen? Grote kopgroep vooruit in Lombardije, UAE staat er alleen voor

Het UAE Team Emirates van Tadej Pogacar maakt in de Ronde van Lombardije jacht op maar liefst 21 vluchters. 

Pogacar achtervolging Lombardije

Afwachten tot de wereldkampioen zijn aanval inzet? Nee hoor! De renners vlogen erin in de openingsfase van de Ronde van Lombardije. Het UAE Team Emirates van Tadej Pogacar werd flink onder druk gezet en zag ruim twintig renners ontsnappen.

Kopgroep van 21

De eerste 110 kilometer van Il Lombardia was nauwelijks vlak en bevatte vier lange beklimmingen. Bijzonder lastig terrein om de koers te controleren. Zo kon het dat twee grote groepen wegreden uit het peloton. Na 80 kilometer koers volgde de samensmelting en hadden we maar liefst 21 renners vooraan.

In de omvangrijke kopgroep zitten drie Nederlanders. Allereerst Wilco Kelderman, die net als Tiesj Benoot Team Visma | Lease a Bike vertegenwoordigt in de vlucht. Ook Thymen Arensman is aanwezig van voren. Hij zit samen met INEOS-ploegmakker Brandon Rivera in de vroege vlucht. Als laatste landgenoot zit Martijn Tusveld, samen met dsm-teamgenoot Kevin Vermaerke in de kopgroep.

Een paar grote namen

Verder bestaat de vroege vlucht uit nog een paar grote namen. Zo zitten Matej Mohoric en Damiano Caruso van Bahrain-Victorious vooraan, evenals Daniel Felipe Martínez (Red Bull-BORA-hansgrohe) en Mauri Vansevenant (Soudal Quick-Step). Ook het Groupama duo Rudy Molard en Rémy Rochas zit van voren.

De kopgroep bestaat verder uit Xandro Meurisse (Alpecin, Deceuninck), Harold Martín López (Astana), Bastien Tronchon (Decathlon-AG2R), Julien Bernard (Lidl-Trek), Gregor Mühlberger, Einer Rubio (beide Movistar), Eddie Dunbar (Jayco-AlUla), Matteo Fabbro (Polti-Kometa) en Anders Halland Johannessen (Uno-X Mobility).

Op het moment van schrijven liggen er nog 110 kilometer voor de wielen. Het peloton bevindt zich in een vlakke sectie op het parkoers en koerst richting de Madonna del Ghisallo. Het UAE van topfavoriet Pogacar staat er alleen voor in de achtervolging. De 21 renners vooraan hebben momenteel een voorsprong van een krappe vier minuten.

Nieuws
  • Cor Vos