🎥 Jasper Philipsen koopt nooit meer cryptomunten op advies van Gianni Vermeersch en verkiest Mathieu boven Tadej...

Jasper Philipsen kreeg een aantal dilemma's en pregnante vragen voorgelegd. 'Snelle Eddy' Philipsen neemt geen blad voor de mond. 

Pelotonpraat André van den Ende

Jasper Philipsen was eerder deze week een van de laureaten bij de ludieke en nieuwe wielerprijzen de Eddy's van Sporza's podcast Wielerclub Wattage. Tadej Pogacar werd daar de Opper Eddy en Wout van Aert kreeg een wel heel bijzondere Eddy toebedeeld.

Snelle Eddy Philipsen geeft ook snelle antwoorden

Als rapste man van het jaar, volgens Sporza, werd Jasper Philipsen in het zonnetje gezet als Snelle Eddy. En deze Snelle Eddy hoefde niet op de fiets naar het Carré nabij Antwerpen te snellen, want hij werd keurig met de auto opgehaald door Sporza.

Onderweg kreeg hij wel een paar snelle vragen op zich afgevuurd door Sporza-verslaggever Mercedes (gek genoeg gebeurde dat in een Skoda). Het vragenvuurtje leverde toch wel wat verrassende inzichten op.

Zo was Philipsen resoluut op de vraag met wie hij liever op vakantie zou gaan: Mathieu van der Poel of Tadej Pogacar. Hoewel Tadej Pogacar een goede vriend is uit de tijd dat Philipsen nog bij UAE reed - en de twee daadwerkelijk samen op vakantie gingen - kiest hij voor zonder met z'n ogen te knipperen voor Mathieu.

Met ploeggenoet Gianni Vermeersch zal Philipsen waarschijnlijk niet meer zo snel op vakantie gaan, tenzij die 'm betaalt, want de Belg heeft 'm aardig wat geld gekost. Op de vraag wat het slechtste advies is dat hij ooit heeft gehad, antwoordt Philipsen namelijk de cryptomunt die Vermeersch hem aanraadde.

In het filmpje hieronder bekijk je alle antwoorden van Philipsen. Hij gaat daar ook nog in op het gekste gerucht dat ooit over hem de ronde deed en levensveranderende vragen over z'n toiletgewoontes.

Het filmpje

Jasper Philipsen heeft z'n verkiezing tot Snelle Eddy waarschijnlijk te danken aan z'n zege in Milaan-Sanremo. Die overwinning in maart was het eerste monument dat hij op z'n naam schreef. De Tour kende voor De Vlam van Ham een minder succesvol verloop dan een jaar eerder, maar als dat inhoudt dat je evengoed nog drie etappes wint, mag je niet klagen...

Bekijk het originele bericht