Triest nieuws! Sprintlegende Chris Hoy is ongeneeslijk ziek, en ook z'n vrouw is ernstig ziek

Chris Hoy heeft zeer treist nieuws te melden. Niet alleen over hemzelf, maar ook over z'n vrouw. Wat een treurigheid voor de familie! 

Nieuws André van den Ende

Het WK baanwielrennen gaat deze zondag z'n laatste dag in, maar in het Deense Ballerup zal het nieuws over Chris Hoy de prestaties op de velodroom flink overschaduwen. De Schotse baanlegende maakte namelijk bekend dat hij ongeneeslijk ziek is.

Hoy houdt zich sterk

Eerder meldde Hoy al wel dat hij kanker had in een bericht op Instagram, maar wilde hij niets kwijt over de ernst van de situatie. In een interview met The Sunday Times speelt hij nu dus open kaart en deelt hij het zeer slechte nieuws. Hij zegt daarin dat hij ten tijde van zijn Instagram-post al wist dat zijn ziekte terminaal was.

"We zijn allemaal geboren en we gaan allemaal dood. Dit is gewoon een deel van het proces. het grootste deel van mijn strijd tegen kanker is niet lichamelijk. Voor mij zit het in mijn hoofd", zegt Hoy erover in het interview.

De zesvoudig olympisch medaillewinnaar krijgt medicatie en z'n levensverwachting is twee tot vier jaar. "Je probeert jezelf op te beuren en gelukkig te laten voelen dat er medicijnen zijn die me nog zo lang mogelijk in leven kunnen houden."

Tumor in schouder en vrouw ziek

In het Instagram-bericht deelde Hoy ook niet om wat voor kanker het ging, maar nu beschrijft hij wel hoe het proces ging en wat voor kanker het is. De Schotse krachtpaster voelde pijn in zijn schouder, maar deed dat eerst af als een sportschoolblessure. Bij een scan in het ziekenhuis wat later werd de diagnose gesteld: een tumor in de schouder.

Er is nog meer slecht nieuws voor de familie Hoy, want hij vertelde ook nog dat zijn vrouw Sarra ernstig ziek is. Ze heeft een 'zeer actieve en agressieve vorm van MS, zo stelt de oud-wielrenner die de laatste jaren analist was voor de BBC.

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht