'Tom Pidcock blijft bij INEOS Grenadiers, transfer naar Q36.5 Pro Cycling mislukt'

De Britse wielrenner Tom Pidcock was bezig om INEOS Grenadiers te verlaten, maar lijkt nu toch bij de ploeg te (moeten) blijven.

Nieuws Leon Janssen

Een onverwachte wending in de soap rond Tom Pidcock. Het Britse multitalent lijkt toch bij INEOS Grenadiers te blijven. Pidcock wilde weg bij zijn ploeg en was bezig met een vertrek naar Q36.5, maar wielerjournalist Daniel Benson meldt nu dat de onderhandelingen zijn stukgelopen.

Q36.5 Pro Cycling

Het botert al geruime tijd niet tussen Pidcock en INEOS, met als klap op de vuurpijl de niet-selectie van de Britse wielrenner in de Ronde van Lombardije. Pidcock uitte zijn ongenoegen over het team en leek op weg naar de uitgang.

De winnaar van de Amstel Gold Race zou volgens geruchten op weg zijn naar het Zwitserse Q36 Pro Cycling. "Maar de transfer lijkt te mislukt", schrijft Benson op zijn website.

Vertrekvoorwaarden

De gerespecteerde wielerjouralist uit Groot-Brittanië meldt dat INEOS zelf meewerkte aan de transfer van hun klassiekerkopman. Dat omdat Pidcock nog voor meerdere jaren onder contract stond bij het voormalige topteam.

Echter, "de onderhandelingen tussen de renner en het team over zijn vertrekvoorwaarden zijn gestrand", aldus Benson. Daaropvolgend heeft INEOS de gesprekken met Q36.5 stopgezet. Pidcock kan dus niet vertrekken naar het ProTeam en komt volgend jaar dus 'gewoon' uit voor de Britse WorldTour-ploeg.

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht