Geen Tom Pidcock in Ronde van Lombardije! INEOS openbaart selectie zonder Britse kanshebber

Ondanks dat hij in topvorm verkeert, is Tom Pidcock door INEOS Grenadiers buiten de selectie voor de Ronde van Lombardije gehouden. 

Tom Pidcock voor GB

Opmerkelijk nieuws daags voor de Ronde van Lombardije. Tom Pidcock is niet geselecteerd door INEOS Grenadiers voor de Italiaanse herfstklassieker. Dat terwijl het Britse multitalent in goede vorm verkeerde en zijn zinnen had gezet op Il Lombardia. De reden voor zijn niet-selectie is niet bekend.

Nieuwe dreun

Het botert al langer niet tussen Pidcock en INEOS. De renner in kwestie sprak zich eerder deze week al negatief uit over de Britse ploeg. Ook werd er gesproken over een contractbreuk en een overstap naar het Zwitserse Q36.5 Pro Cycling Team.

Ondanks de negatieve geluiden presteerde Pidcock de laatste weken juist steeds beter. Zo werd hij vorige week nog tweede in de door Tadej Pogacar gedomineerde Giro dell'Emilia. De 25-jarige Pidcock leek daarmee klaar voor een knallend debuut in Lombardije, maar zijn ploeg dacht daar dus anders over.

"Net wanneer alles de goede kant op ging na een turbulent jaar, ben ik gedeselecteerd voor de Ronde van Lombardije van morgen", schrijft Pidcock op Instagram over de nieuwe dreun die INEOS hem uitdeelde. "Ik verkeer in goede vorm en ik keek er heel erg naar uit."

"Succes naar de andere jongens, ik denk dat mijn vakantie vroeg is begonnen. Bedankt voor iedereens steun, zelfs in de moeilijke tijden", aldus de Brit.

Selectie INEOS

De selectie van INEOS Grenadiers voor de Ronde van Lombardije is zonder Pidcock - die door ons tot de kanshebbers werd gerkeend - wat magertjes. Ethan Hayter is op basis van zijn rugnummer de uitgesproken kopman, al lijkt het parkoers in Noord-Italiƫ te zwaar voor de Britse renner.

Thymen Arensman is er wel bij. Hij lijkt samen met Brandon Rivera de aangewezen persoon voor een goed resultaat. Ook Jonathan Castroviejo moet lang mee kunnen in Lombardije, al lijkt een top tien voor hem te hoog gegrepen. De selecie bestaat verder uit Ben Swift, Connor Swift en Ben Turner.

Nieuws
  • Cor Vos