Indrukwekkende Vos wint La Course

Marianne Vos heeft op indrukwekkende wijze La Course gewonnen. Na een machtssprint bleef ze Leah Kirchmann en Cecilie Ludwig voor.

Vos

Een kopgroep van elf rensters zou zich vroeg in de koers afscheiden. Daarbij onder anderen Demi Vollering, die dit voorjaar doorbrak. Zij kregen een mooie voorsprong, maar toen het peloton in gang werd geschoten, werden ze snel bijgehaald. Op ruim veertig kilometer van de meet ging Annemiek van Vleuten aan en ontstond er een elitegroepje. 

Zo'n tien kilometer van de meet deed ook Anna van der Breggen, die lang achterin het peloton reed, een duit in het zakje. Vijftien rensters kwamen op kop en net voor de laatste ronde versnelde Amanda Spratt, ploeggenote van Van Vleuten. De Australische ging als laatste de slotkilometer in, maar het hupje op het einde was er te veel aan voor d'r. Ze strandde met de finish in zicht. 

Team Sunweb leidde het peloton, maar op het moment dat Vos aanging, kon niemand ook maar in de buurt blijven. De Nederlandse reed Spratt voorbij alsof ze er niet stond en verzilverde haar bloedvorm (onlangs won ze nog vier etappes in de Giro Rosa) door haar concurrenten ver voor te blijven. Leah Kirchmann en Cecilie Ludwig eindigden op gepaste afstand als tweede en derde.