Van Vleuten klasse apart op nationaal kampioenschap tijdrijden

Annemiek van Vleuten heeft zich met overmacht gekroond tot nationaal kampioen tegen de klok. Ze bleef Ellen van Dijk en Anna van der Breggen ver voor.
Vleuten

In en rondom Ede was er een parkoers van 31,8 kilometer uitgestippeld waar de Nederlandse vrouwen zouden strijden om het rood-wit-blauw tegen de klok. Voordat de grote namen de weg opkwamen zette Riejanne Markus een knappe richttijd neer. De renster van Team CCC-Liv dook ruim een minuut onder de tot dan toe snelste tijd. 

Maar toen Van Dijk, Van der Breggen en Van Vleuten de weg opkwamen werd snel duidelijk dat er geen verrassing inzat voor Markus. Het beloofde vooraf een spannende strijd te worden, maar niets was minder waar: Van Vleuten torende boven de concurrentie uit en was op het eerste en tweede tussenpunt al beduidend sneller dan Van Dijk en Van der Breggen. 

De renster van Mitchelton-Scott, die in haar eigen achtertuin reed, hield haar inspanning vol en kroonde zich voor de vierde keer in haar loopbaan tot nationaal kampioene tegen de klok. Nummer twee Van Dijk gaf uiteindelijk 1 minuut en 35 seconden toe op Van Vleuten, terwijl nummer drie Van der Breggen 1 minuut en 49 seconden trager was dan de wereldkampioene tijdrijden.

Laatste nieuws