Giro Rosa dit jaar online te volgen

Goed nieuws voor de volgers van het vrouwenwielrennen! De Giro Rosa wordt dit jaar toch uitgezonden. Trek en Voxwomen hebben de handen ineengeslagen en gaan gezamenlijk de (online) uitzendingen van alle etappes verzorgen.

Giro Rosa

De Giro Rosa zou aanvankelijk helemaal niet uitgezonden worden, maar dankzij de samenwerking tussen Trek en Voxwomen zal de grootste etappekoers voor vrouwen dagelijks te volgen zijn, nadat de Touretappe van die dag gefinisht is. Daarnaast wordt er voorbeschouwd met Trek Segafredo ploegleiders Giorgia Bronzini en Ina Yoko Teutenberg. Overigens zijn de uitzendingen zelf voorzien van Engels commentaar en gratis te bekijken via de websites van beide bedrijven.

Volgens Tim Vanderjeugd, marketingdirecteur van Trek, is het belangrijk dat deze stap nu gemaakt wordt: 'Het is een van de mooiste wedstrijden van het jaar en we voelen ons verantwoordelijk om een groter publiek te kans te geven om deze wedstrijden te bekijken. Deze exposure is belangrijk voor de sport, gecombineerd met de steun aan topatleten is dit het recept om de sport verder te laten groeien.'

De Giro Rosa wordt van 5 tot en met 14 juli verreden en dit jaar zit onder meer de legendarische Passo di Gavia in het parkoers. De titelverdedigster is Annemiek van Vleuten.