Marianne Vos pakt eindzege Tour de Yorkshire

Marianne Vos heeft de tweede en laatste etappe in de Tour de Yorkshire gewonnen. Door haar etappezege pakte de Brabantse ook gelijk de eindzege in de Britse tweedaagse.

Vos

Op het heuvelachtige parkoers tussen Bridlington en Scarborough lagen veel kansen om koers te maken. Anna van der Breggen was de eerste die er een snok aan gaf. Met nog zeventig kilometer te gaan luidde zij de finale in. Er was echter niemand die met haar ten aanval trok. Mitchelton-Scott reed vervolgens in dienst van Amanda Spratt het gat weer dicht.

Een spervuur aan aanvallen volgde. Daaruit ontstond een groepje van drie met daarin ook Marianne Vos. Soraya Paladin en Mavi Garcia waren de andere twee aan kop. Garcia trok vervolgens ten aanval, met nog dertig kilometer te gaan. Ze kwam een tijdje alleen te rijden, totdat Vos en Paladin weer aansloten. Ze bouwden hun voorsprong uit, waardoor Vos vrijwel zeker was van het eindklassement. De eindzege op zich was echter niet genoeg voor de tweevoudig Olympisch kampioene. Na een spannende slotkilometer sprintte ze ook naar de etappewinst.