Wiebes zegeviert in eerste etappe Tour of Yorkshire

Lorena Wiebes heeft de eerste etappe in de Tour of Yorkshire gewonnen. Ze bleef Christine Majerus en Alison Jackson overtuigend voor.

Wiebes

De openingsetappe van de Tour of Yorkshire voor vrouwen was 132 kilometer lang en op het eerste oog een kolfje naar de hand van snelle vrouwen. Toch was de openingsfase zeer onrustig en duurde het zeer lang voordat er een groep met vluchters zou ontsnappen. Die eer was er uiteindelijk voor een tweetal, namelijk Lizzie Banks en Leah Dixon. Zij kregen desondanks al snel vier andere rensters bij zich, waardoor er een kopgroep van zes ontstond. De vier anderen waren Lauren Kitchen, Kelly Murphy, Ingrid Lorvik en Maria Confolonieri. 

Zij kregen echter weinig ruimte van het peloton en het vervolg waren nog meer aanvallen. Onder anderen ex-wereldkampioene Lizzie Deignan probeerde de oversteek te maken. Dat lukte niet en ook de aanvalspoging van de zes vluchters vooraan zat er op vijf kilometer van de meet op. In de sprint stond er vervolgens geen maat op Wiebes, die haar derde zege van het seizoen boekte.