Olivier moet punt achter loopbaan zetten door knieproblemen

Daan Olivier (26) heeft een punt achter zijn loopbaan moeten zetten. De klimmer van Team Jumbo-Visma kampt met knieproblemen.

Olivier
  • Afbeelding van Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma

Dit seizoen moest Olivier al opgeven in de Ronde van het Baskenland door knieproblemen, die hij opliep bij een valpartij in de aanloop naar de Ronde van Californië van 2018. Op zijn blog: "Ik voelde na die val meteen dat er iets goed mis was. Mijn knie voelde niet goed en zowel lopen als fietsen bleek onmogelijk. Eenmaal thuisgekomen in Nederland bevestigde de radioloog mijn vermoedens. De knie zag er niet goed uit met een hoop inwendig letsel. Volgens de artsen mocht ik van geluk spreken dat ik een wielrenner was in plaats van een voetballer of hardloper. De orthopeed kon op dat moment niet aangeven of een volledig herstel mogelijk was."

Toch was Olivier vastbesloten terug te keren op het hoogste niveau en voorafgaand aan dit seizoen was hij positief over zijn niveau. "Het ging de goede kant op, maar tijdens de Ruta del Sol van dit jaar merkte ik alleen dat de knie begon op te spelen. Ik dacht juist dat ik op de goede weg was. Op training ging het namelijk goed. Ik evenaarde zelfs mijn vermogens uit mijn ‘goede tijd’. Ik was echt klaar voor het nieuwe seizoen, dat ik met de nodige spanning begon. Ik wist namelijk dat ik moest presteren om mijn toekomst bij Jumbo-Visma veilig te stellen. Helaas deed mijn linkerknie totaal niet wat ik wilde.”