Van der Breggen voor de vijfde keer de beste in Waalse Pijl

Anna van der Breggen heeft voor de vijfde keer in haar loopbaan de Waalse Pijl gewonnen. De Nederlandse bleef Annemiek van Vleuten en Annika Langvad voor.

Breggen

Zes vrouwen kozen voor de aanval vroeg in de koers, namelijk Loes Adegeest, Marie-Soleil Blais, Małgorzata Jasinska, Diana Peñuela, Tetyana Riabchenko en Lauren Stephens. Zij pakten een voorgift van drie minuten. Het was echter een vlucht die gedoemd was te mislukken, want op veertig kilometer van de finish werd de laatste vluchter ingerekend. 

Er werden verschillende aanvalspogingen opgezet in het vervolg, maar niemand wist echt los te komen. Maar doordat het zo onrustig was werd de Muur van Hoei wel aangevat met een stuk minder rensters. Floortje Mackaij ging net voor de gevreesde helling ten aanval en begon de klim met vijftien seconden voorsprong. Haar aanval werd tenietgedaan op de steilste flanken. Uiteindelijk was het Van der Breggen die ruimschoots de beste bleek en dat voor de vijfde keer op rij in Hoei. Achter haar reed Van Vleuten naar een tweede plaats.