De nieuwe fiets van Niki Terpstra

Niki Terpstra rijdt vanaf dit seizoen bij Direct Energie en dat betekent dat hij van Specialized overstapt naar Wilier Triestina. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen is komend seizoen dus op een Italiaanse fiets te zien.

Terpstra

Net als vorig seizoen is Wilier Triestina fietsenleverancier van Direct Energie, maar het Italiaanse merk heeft een lange historie in de wielersport. Het merk werd opgericht in 1906 en als we Wikipedia morgen geloven won Florenzo Magni in 1948 de Ronde van Italië en zowel in 1949 en 1950 de Ronde van Vlaanderen op een Wilier. Meer recentelijk, in 2008, won Alessandro Ballan het WK op een Wilier. Aan historie geen gebrek dus.

Anno 2019 ziet een Wilier er anders uit dan in de jaren van Magni. Carbon, schijfremmen en elektronisch schakelen is wat de klok luidt. Terpstra poseert met een model zonder schijfremmen, maar naar verluidt rijden de renners alle koersen met schijfremmen. De fiets waar we Terpstra het meest op gaan zien is de Cento10PRO. Dit is de verbeterde versie van de aloude Cento10Air en aan alles kun je zien dat er aan de aerodynamica is gedacht: Weggewerkte kabels, aerodynamisch gevormde buizen, laag ingezette achtervork en aerodynamisch stuur. De fiets is afgemonteerd met Shimano Dura Ace Di2 en dankzij de Fast Forward wielen krijgt de fiets een Nederlands tintje.

Voor de klassiekers met slecht wegdek heeft de ploeg de beschikking over de Cento10NDR. Dit model heeft een speciale achterbrugconstructie waarmee trillingen van het asfalt worden weggefilterd.