Australië onthult WK-selectie mannen, vrouwen en beloften

Australië heeft hun selectie voor het komende wereldkampioenschap wereldkundig gemaakt. Bij de Aussies geldt Richie Porte als grootste kanshebber op de regenboogtrui.

Porte
  • Afbeelding van Richie Porte Richie Porte

Porte kent echter niet de meest ideale voorbereiding, want in de afgelopen Tour de France brak hij zijn sleutelbeen. Eerst zal de kopman van BMC dan ook de Ronde van Spanje aandoen om zichzelf in vorm te rijden en een gooi te doen naar de eindzege. 

De hulp die Porte kan verwachten in Oostenrijk is naar behoren, want met Rohan Dennis, Jack Haig en Robert Power zullen er renners aan het vertrek staan die meer dan behoorlijk bergop rijden. De selectie wordt gecompleteerd door Simon Clarke, Damien Howson, Rory Sutherland en Chris Hamilton. 

Vrouwen

Bij de vrouwen zal het letten vooral zijn op Amanda Spratt. De renster van Mitchelton-Scott boekte dit seizoen een indrukwekkend rijtje resultaten: winnares Santons Women's Tour, tweede in Luik-Bastenaken-Luik en derde in de Giro Rosa. Spratt wordt bijgestaan door Grace Brown, Brodie Chapman, Tiffany Cromwell, Shara Gillow, Lucy Kennedy en Sarah Roy. 

Bij de beloften zijn liefst drie renners renners geselecteerd die al in de WorldTour actief zijn, namelijk Lucas Hamilton, Jai Hindley en Michael Storer. De selectie voor beloften wordt gecompleteerd door Robert Stannard, Callum Scotson en James Whelan. Vooral van Stannard, volgend jaar uitkomend voor Mitchelton-Scott, mag veel verwacht worden.