Ronde van Denemarken: veldrijder Merlier spurt naar de zege

Tim Merlier heeft de derde etappe in de Ronde van Denemarken gewonnen. De veldrijder bleef Riccardo Minali en Andrea Guardini voor.

Merlier

Al vroeg in de etappe zou er een kopgroep van vijf ontstaan. Daarbij zat één Nederlander, namelijk Elmar Reinders van Roompot-Nederlandse Loterij. Hij kreeg Charles Planet, Tobias Kongstad, Vitaly Buts en Rasmus Wollin met zich mee. Al gauw reden zij vijf minuten bijeen, maar de ploeg van leider Wout Van Aert en de sprintersploegen hielden het vijftal in bedwang. 

Even leek het erop dat waaiers voor een spectaculaire koers zouden zorgen, maar dat ging toch niet door. Met nog zo'n dertig kilometer te gaan leek de vroege vlucht al teniet te worden gedaan, maar Reinders en co hadden nog iets in de benen en breidden hun voorsprong weer uit naar ruim een minuut. 

In de slotfase nam Bardiani-CSF echter het heft in handen in dienst van Guardini. Dat bleek de nekslag voor de kopgroep, waardoor het uit zou draaien op een massaspurt. Sport Vlaanderen-Baloise leidde het peloton de laatste kilometer in. Maar het was een ander Belgisch team dat met de zege aan de haal ging, namelijk veldrijder Merlier van Verandas Willems-Crelan. Hij verwees de Italianen Minali en Guardini naar plek twee en drie.