Jolanda Neff ongenaakbaar, Anne Tauber derde in Albstadt

Tijdens de tweede wereldbekerwedstrijd van het mountainbikeseizoen heeft Jolanda Neff nog maar eens bewezen dat ze één van de grootste mountainbiketalenten ter wereld is. Een sterke Anne Tauber werd derde.

Anne Tauber

De Zwitserse Neff maakte op het lastige parkoers in het Zuid-Duitse Albstadt indruk. Al na de eerste ronde was de 25-jarige vogel gevlogen. Met een voorsprong van één minuut twintig op de eerste achtervolgster passeerde ze de finishlijn en die voorsprong werd alleen nog maar groter, hoewel zelfs zij niet foutloos kon blijven op de pittige omloop.

Neff was tijdens de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen als zesde geëindigd. De winnares van die race in Stellenbosch, Annika Langvad, kende vandaag een minder goede dag. Ondanks haar overwinning in de Short Track-wedstrijd, die haar de eerste startpositie opleverde, zat er voor de Deense ditmaal niet meer in dan de 29ste plaats. De regerend wereldkampioene nam dankzij haar zege de leiding in de wereldbeker over.

De Nederlandse Anne Tauber, derde in de eerste wereldbekermanche van het seizoen, vocht ook nu de hele race om een plek op het podium. De renster van CST Sandd American Eagle MTB Racing Team (beter bekend als de equipe van Bart Brentjens), maakte in de voorlaatste ronde een serieuze schuiver, maar mocht desondanks blijven dromen. Sterker nog: ze had iets moois in petto.

Tauber, die een dag eerder haar 23ste verjaardag vierde, nam het in de strijd om plaats twee op tegen haar Oekraïense ploeggenote Yana Belomina en Alessandra Keller. De regerend Europese kampioene Belomina reed op de laatste klim weg van haar opponenten en sleepte de tweede plek in de wacht. Nederlands kampioene Tauber wist Keller te verslaan om de laatste podiumplek. 

De Friezin bezet in de wereldbekerstand eveneens plaats drie, achter Jolanda Neff en Annika Langvad. 

Volgende week staat de derde wereldbeker van het seizoen op het programma. Na die wedstrijd in het Tsjechische Nove Mesto volgen er nog wedstrijden in Fort William (Groot-Brittannië), Val di Sole (Italië), Vallnord (Andorra), Mont-Sante-Anne (Canada) en La Bresse (Frankrijk).