Noren doneren massaal voor begrotingstekort WK organisatie

Uitzinnige Noorse fans geven organisatie wat terug voor fantastische ervaring.

Noren doneren massaal voor begrotingstekort WK organisatie

Noorse wielerfans hebben afgelopen dagen massaal geld gedoneerd aan de organisatie van het WK wielrennen in Bergen. Na de succesvol verlopen wielerweek bleef de organisatie achter met een groot begrotingstekort. 

Net als bij veel andere grote sportevenementen viel ook het WK in Bergen duurder uit dan gepland. De organisatie blijft achter met een gat van zeven miljoen euro in de begroting en dat is een een grote domper op het feestelijke evenement. 

Via Facebook zijn de inwoners van het land echter een inzamelingsactie begonnen, waarbij iedereen die dat wil een bedrag naar de organisatie kan over maken. Volgens de organisatie heeft dit al 15.000 reacties en meer dan 300.000 euro opgeleverd. Bedragen variëren van 10 euro tot 200 euro. 

De organisatie reageert op hun eigen facebookpagina zeer emotioneel op het initiatief: "Wij zijn helemaal overweldigd, nederig en trots op de inzet van het Noors volk voor dit WK in Bergen. Een formidabele actie die door de mensen zelf wordt ingezet. Uit heel het land ontvangen we bijdragen en nu hebben we bijna 3 miljoen (Noorse kronen) ontvangen. Dit is zo speciaal en we denken dat we nooit meer zoiets zullen ervaren - Een klein land met zoveel inzet."

Foto: Cor Vos