Transfer Wippert naar Roompot-Nederlandse Loterij bevestigd

Wouter Wippert definitief naar Roompot. Een goede keuze?

Transfer Wippert naar Roompot-Nederlandse Loterij bevestigd

Wouter Wippert zal volgend seizoen het tenue dragen van Roompot-Nederlandse Loterij. De sprinter komt over van Cannondale-Drapac. Wippert is de derde aanwinst van het pro-continentale team. Eerder al maakten Jan-Willem van Schip en Hartthijs de Vries de overstap naar Roompot-Nederlandse Loterij.

“Volgend seizoen wil ik nog vaker om overwinningen kunnen sprinten. Mijn keuze voor Roompot-Nederlandse Loterij is daarom een zeer bewuste”, laat Wippert weten. “Het veelzijdige wedstrijdprogramma dat zij rijden biedt veel kansen voor mij. De afwisseling met zowel WorldTour-wedstrijden als kleinere koersen gaat hopelijk zorgen voor perfecte mogelijkheden om de volgende stap in mijn loopbaan te zetten.”

Wippert won dit seizoen drie keer, namelijk twee etappes in de Tour of Alberta en Omloop van het Waasland. Maar de leiding van zijn nieuwe team heeft er vertrouwen in dat hij volgend jaar vaker zijn handen de lucht in kan steken. “De positieve woorden en het geloof dat Jean-Paul van Poppel en teammanager Michael Zijlaard in mij hebben geven mij veel vertrouwen. Ik denk dat wij volgend jaar een sterke ploeg krijgen die in meer wedstrijden om de zege kan gaan strijden.”

Foto: Cor Vos