Verkouden Van der Poel: "Ik schat deze zege heel hoog in"

Mathieu van der Poel boekte gisteren in Diegem zijn veertiende zege van het seizoen. Ondanks een verkoudheid verwees hij...

Verkouden Van der Poel: "Ik schat deze zege heel hoog in"

Mathieu van der Poel behaalde gisteren in Diegem al zijn veertiende overwinning van het seizoen. In wederom een bloedstollende strijd verwees de Nederlands kampioen andermaal Wout Van Aert naar plek twee. 

Een zinderende slotronde bracht uitsluitsel over de Superprestige manche in Diegem. Weer was Van der Poel net iets sterker dan de wereldkampioen. "Ik wist dat Wout als eerste aan die zandstrook wilde beginnen en dat wilde ik voorkomen. Met succes. Na een goede passage door het zand had ik een klein gaatje geslagen en vervolgens heb ik niet meer getwijfeld."

Voor Van der Poel was de overwinning zeker geen kleinigheidje, mede doordat hij wat kwakkelde met zijn gezondheid. "Een sluimerende verkoudheid. Het plan was om zo snel mogelijk voorsprong te nemen samen met Wout. Als ik dan uiteindelijk moest lossen kon ik mijn tweede plaats veiligstellen en zou ik maar een puntje in de stand verliezen. Maar als snel werd duidelijk dat ik van die verkoudheid weinig last had. Ik wilde hier graag winnen en dat is gelukt. Ik schat deze zege heel hoog in."

Foto: Cor Vos