Wietse Bosmans voorlopig geschorst na afwijkende waarden

Wietse Bosmans is voorlopig geschorst nadat hij na het BK veldrijden afwijkende resultaten liet noteren bij een dopingcontrole. Bosmans werd 14e op dat DK, op ruime afstand van winnaar Laurens Sweeck. Ruim een maand na het BK kreeg Bosmans het bericht dat hij positief testte.

Wietse Bosmans voorlopig geschorst na afwijkende waarden

In een persverklaring, die de 28-jarige renner zelf verspreidde via Twitter, valt te lezen dat Bosmans afgelopen woensdag op de hoogte werd gesteld van deze positieve test.

"Ik ben ervan overtuigd dat dit een storm in een glas water wordt, aangezien ik niets heb misdaan. Wie mij kent, weet dat ik recht in mijn schoenen sta", aldus de renner. "Al heel mijn carriĆØre beoefen ik mijn sport met veel passie en doe ik dat op een zuivere manier. Ik heb al talloze keren moeten terugvechten na pech en ziekte. En dat zal ik nu ook doen."

"Ik kan mezelf recht in de spiegel kijken, dat is het belangrijkste. Met hulp van familie, vrienden en supporters ben ik altijd kunnen terugkeren. Ik hoop dat ze nu ook het geloof in mij behouden en achter mij blijven staan. Ook voor mijn sponsors is het jammer. Ik zal er alles aan doen om mijn onschuld aan te tonen."

Bosmans wordt bijgestaan door Johnny Maesschalck en Kristof De Saedeleer. "Over de inhoud van de zaak kunnen we nog maar weinig meedelen, omdat we weinig informatie hebben. We hebben het laboratoriumdossier opgevraagd en onderzoeken nu welke stappen we kunnen ondernemen."

Tenslotte komt ook de manager van Bosmans, Wies Jaspers, aan het woord. "We blijven Wietse steunen door dik en dun. We gaan ervan uit dat we samen met Wietse een verklaring kunnen vinden voor deze afwijkende test. Tot slot willen we vragen om Wietse de tijd te gunnen om te bekomen van dit nieuws en hem zijn privacy te gunnen. We zullen verder ook geen verklaringen afleggen en interviews geven."

Nieuws
  • Cor Vos