Thomas: 'Zonder koersritme kun je jezelf opblazen'

Volgens Geraint Thomas gaat de laatste week van de Tour de France zeer boeiend worden. Dat vertelt de Welshman, die inmiddels weer naar Frankrijk afgereisd is om zich voor te bereiden op de Tour, in een live-sessie op Eurosport.
Thomas: 'Zonder koersritme kun je jezelf opblazen'

Normaal gesproken woont Thomas in Monaco, maar vanwege de strenge losdown-eisen daar trok hij de afgelopen weken terug naar zijn vaderland. Hij vond dat geen straf, vertelt hij. "Ik heb er op een zekere manier wel van genoten", vertelt Thomas, die eind vorig jaar vader werd. "Ik kon veel tijd doorbrengen met mijn zoontje."

Toch mist hij het koersen wel. "Ja, af en toe kon ik op de weg trainen, maar ik mis het koersen", aldus de Welshman, die zijn dagelijkse leven niet veel zag veranderen. "Als ik train, heb weinig contact met mensen. Ik fiets, ik eet en ik rust en normaal gesproken ben ik ook het grootste deel van het jaar In Frankrijk. Ik ben klaar om weer te beginnen, maar de Tour is pas over 15 weken. Je moet jezelf nog niet opbranden."

Over opbranden kwam Thomas met een interessante theorie: "De laatste Tourweek gaat zeer boeiend worden. Sommige renners kunnen 10 dagen goed in orde zijn, maar wanneer je geen koersritme hebt, kun je jezelf helemaal opblazen in de laatste week."

  • INEOS Grenadiers
  • Geraint Thomas

Laatste nieuws